Endüstri, Fabrika, Otomasyon, PLC, SCADA

Endüstriye otomasyon sistemleri avantajları

Endüstriyel alanda gerçekleştirilen ARGE çalışmaları üretimi sürecinin hızlandırılmasının yanında kalitenin de en yüksek seviyeye çıkarılmasını amaçlayan çalışmalardır. Üretim verimliliği artırma konusunda yapılan çalışmaların en önemli adımlarından olan otomasyon sistemleri hızlı ve güvenli çalışma şartlarını kolaylaştıran yöntemlerden olmaktadır. Son zamanlarda ARGE çalışmalarına ağırlık verilmesi sayesinde işletmeler kendilerini geliştirmenin yanında partnerlerinin çalışma alanlarında da etkili çözümler ortaya çıkarmaktadır. Endüstriyel otomasyon sistemleri avantajları olarak en önemli adımlar;

  • İşgücü ve zaman kullanımında en doğru yöntemlerin elde edilmesini sağlamaktadır.
  • Maliyet analizleri konusunda en doğru sonuçların elde edilmesini sağlar.
  • Arıza oluşumlarında en hızlı uyarıyı yaparak verimliliğin artışında önemli rol oynar.
  • Makinelerin sürekli kontrol altında tutulmasını sağlayarak, çalışan ve duran makinelerin durumu hakkında bilgi akışı sağlar.
  • Geliştirilmesi gereken darboğazları tespit etme konusunda gerekli bilgi edinme hızını arttırır.

idas otomasyon olarak yaptığımız endüstriye otomasyon örneklerinden bazı resimleri aşağıda görebilirsiniz.

kervan gıda a.ş. akhisara fabrika 4 .jelly hattı pişirme dozajlama vorteks ve mogul sonrası ekipmanlar ın komple otomasyonu
akıllı sera iklimlendirme otomasyonları scada sistemleri
kervan gıda marshmallow hattı otomasyonu
yem silosu otomasyonları

Endüstriyel Otomasyon Sistemleri ile Sürekli Veri Akışı

Elde edilen ürün kalitesini artırmanın en önemli adımlarından birisi sürekli veri akışının sağlanmasıdır. Bu eski usullerde olduğu gibi usta-işçi-makine-ürün hiyerarşisi içinde oluşan bilgi akışı günümüzde otomasyon sistemleri üzerinde uygulanarak daha hızlı bir üretim süreci elde edilmektedir. Makinelerin haberleşmesini sağlayan otomasyon sistem parçaları kusursuz bir yapı oluşturarak maliyet aşamasında da kazandıran sistemleri olduğunu göstermektedir.

Manüel sistemden otomasyon sistemine geçişte kat edilen aşamalar incelendiğinde öncelikle insan faktörü manüel sistemde ön plandaydı. Lakin otomasyon sisteminde insan faktörü sadece denetleyici konumda bulunmaktadır. Kontrol mekanizması sonrasında kablolu bağlantı süreci ve son gelinen noktanın bluetooth yöntemi ile kontrol edilmektedir. Bu yöntem sayesinde komutların daha doğru anlaşılır bir hal alması mümkündür. Ürün kalitesinde ve üretim sürecinde fark edilir bir gelişim gözlenmektedir. Makineler arası veri akışının daha hızlı oluşunun yanı sıra verilerin daha anlaşılır olması doğru üretim süreci oluşumunda en önemli adımları oluşturmaktadır.

Farklı Üretim Sektörlerinde Endüstriyel Otomasyon Sistemleri

Gerçek zamanlı veriler sayesinde ortaya çıkarılan çözümler farklı üretim sektörleri arasında iletişim hızını da artırmak suretiyle ARGE çalışmalarının ortak payda oluşumunu sağlamaktadır. Firmalar arsı rekabet oluşumlarında performansların eşit şartlarda artış göstermesi avantajlı konuma gelme konusunda etkili çözümlerin ortaya çıkışını sağlamaktadır. Her firmanın endüstriyel otomasyon sistemleri vasıtası ile elde ettiği üretim hız aynı ölçüde olurken gelişim sürecinde izledikleri yolun firma bazında oluşumu rekabeti destekleyen en önemli unsur olarak gün yüzüne çıkmaktadır.

Günümüzde kullanılan endüstriyel otomasyon sistemleri sayesinde fabrikalar maksimum verim elde etmektedir. Bu verimi elde etmek için yüksek kaliteli üretim takip sistemi kurulması gerekmektedir. Üretim takip sisteminin en iyi şekilde sürdürülebilir olması için işletmelerin elindeki bulundurdukları üretim sürecini etkileyen verilerin makineler arasındaki akışının kontrol edilebilmesi gereklidir. Üretim takip ve yönetim sistemi kurulumu için bizi arayabilir her konuda aklınıza takılanları bize sorabilirsiniz.

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir